Pensioenbalie Studiedagen

Pensioenbalie Studiedagen

Vier keer per jaar organiseren wij een Pensioenbalie Studiedag.

Als deelnemer van Pensioenbalie is dit onderdeel van uw abonnement.

Vaktechnische sessie

Verdien 3 PO-/ PE-punten

Actualiteiten sessie

Verdien 2 PO-/ PE-punten

Jurisprudentie sessie

Verdien 3 PO-/ PE-punten

Zet de data voor onze Pensioenbalie Studiedagen in uw agenda

13 maart

18 juni

12 september

20 november

Welke onderwerpen komen aan bod?

Vaktechnische sessie | 09.30 - 12.00 uur | 3 PO-/PE-punten

Aan de hand van praktijkvoorbeelden staat telkens een ander pensioenonderwerp centraal.

Actualiteiten sessie    | 13.00 - 15.00 uur | 2 PO-/PE-punten

Tijdens deze sessie wordt ingegaan op de actualiteiten uit de pensioenwereld.

Jurisprudentie sessie | 15.30 - 19.00 uur | 3 PO-/PE-punten

Wetgeving en jurisprudentie over pensioenen en bedrijfstakpensioenfondsen worden behandeld.

Pensioenbalie Studiedag

Heeft u interesse om bij de Pensioenbalie Studiedag aanwezig te zijn? Hiernaast vindt u ons eerstvolgende evenement.

Aanmelden kan binnenkort

Eerstvolgende evenement 2019

Donderdag

13-03-2019

09.30

Pensioenbalie

De Pensioenbalie Studiedagen zijn onderdeel van onze Pensioenbalie. Wij bieden dit aan in abonnementsvorm, zodat u het hele jaar door op de hoogte bent van alle zaken die in de pensioenwereld plaatsvinden. Zorg dat u al uw PE / PO-punten behaald bij ons geaccrediteerd kenniscentrum en maak gebruik van onze ondersteuningspakketten en online naslagwerken.


Is de Pensioenbalie iets voor u?

Reacties van deelnemers

Zinvol voor de praktijk

“Ik ben al heel lang beroepshalve met pensioenen bezig. Desondanks zaten er in deze opleiding nog de nodige eye-openers. Absoluut zinvol voor de praktijk.”

Pensioenadviseur

Enorme hoeveelheid aan kennis

"De kennis die ze in huis hebben is heel uitgebreid, ze weten écht waar ze het over hebben en kunnen mij gericht verder helpen."

Advocaat

Volgende keer ben ik er weer bij

"Van tevoren wist ik niet goed wat ik kon verwachten, maar ik ben blij dat ik toch gegaan ben. Bijzonder praktijkgericht en goed te volgen."

Accountant

Ontmoet onze gastsprekers

Sebastiaan Huijbregts | Docent vermogensbeheer met focus op pensioenen

Een ruime ervaring als docent in de financiele markt, zoals het bankwezen, vermogensbeheer, voortgezet onderwijs en hoger onderwijs. Na zijn doctoraal bedrijfseconomie en master docent bedrijfseconomie is Sebastiaan Huijbregts werkzaam geweest in uiteenlopende functies waarna hij uiteindelijk Art of Banking heeft opgestart. Vanuit dit specialisme richt hij zich op professionals die actief zijn op de financiele markt en brengt in onze vaktechnische sessie zijn kennis samen met uw vraag als adviseur.

Roos van der Velden | Pensioenadviseur

Zij was gastspreker bij diverse seminars (o.a. Delta Lloyd Ins en Outs, Rabo International, Nationaal Pensioen Debat, Performa, Vrouw & Geld café's van E-quality, OR live). Ze was van 2009 tot 2013 lid van de pensioencommissie van VNO NCW en van 2004 tot 2011 lid van de Politieke Commissie van de Federatie Zakenvrouwen. De Masteropleiding heeft ze voltooid in 2003, waarna ze als docent verbonden is gebleven aan deze opleiding tot 2014. Haar specialisme is het begeleiden van ondernemingsraden bij pensioenvraagstukken en het adviseren van nationale en internationale bedrijven inzake hun collectieve pensioenregeling. Vanuit haar specialisme zal Roos van der Velden u de actualiteiten uit de pensioenwereld presenteren in onze actualiteitensessie.

Wim Thijssen | Pensioenrechtadvocaat

Na zijn studie Nederlands recht (privaatrecht) werkte Wim een aantal jaren als pensioenjurist bij Nationale-Nederlanden. Aansluitend werd hij in 1990 Hoofd Juridische Zaken van het pensioenbedrijf van Delta Lloyd. In 1994 maakte Wim de overstap naar de advocatuur. Van 1994 tot en met 1999 was hij als pensioenrechtelijk gespecialiseerd advocaat werkzaam bij Nauta Dutilh te Rotterdam. Sedert 2000 verkoos Wim het zelfstandige vrije ondernemerschap en richtte zijn eigen kantoor op. Wim zal vanuit zijn expertise een sessie geven over recente jurisprudentie op pensioengebied.

Jan Aart van de Hoef | Pensioenrechtadvocaat

Na vijftien jaar gewerkt te hebben als Key Account Manager bij Winterthur Levensverzekeringsmaatschappij, maakte Jan Aart de overstap naar de pensioenadvocatuur. Zijn aandachtsgebied was in hoofdzaak advisering van (collectieve) pensioenregelingen voor ondernemingen. Samen met o.a. Wim Thijssen is Jan Aart pensioenrechtadvocaat bij Pensioenadvocaten.nl. Jan Aart zal vanuit zijn expertise een sessie geven over recente jurisprudentie op pensioengebied.

Reserveer nu uw plek!

Dagprogramma

Iedere Studiedag betreft een vol programma. U kunt bij het aanmelden kiezen bij welke sessie(s) u aanwezig wilt zijn.


  • 09.30 - 12.00 uur Vaktechnische sessie
  • 13.00 - 15.00 uur Actualiteiten sessie
  • 15.30 - 19.00 uur Jurisprudentie sessie

Locatie

De Pensioenbalie Studiedagen worden gehouden in het

Postillion Hotel te Bunnik, gelegen aan de snelweg A12. De exacte locatie ziet u hieronder op de kaart, u kunt ook direct een routebeschrijving opvragen.


Bij het hotel is voldoende parkeergelegenheid.

Welkom!