arrow_drop_up arrow_drop_down
Wij bieden ondersteuning op maat voor advocaten, accountants en pensioenadviseurs

Pensioenbalie

Met Pensioenbalie bieden wij ondersteuningspakketten op maat voor de adviseurs & advocaten. Ga voor hoogwaardige begeleiding zodat u volledig op de hoogte bent, zorg dat u al uw PE / PO-punten behaald bij ons geaccrediteerd kenniscentrum en ontvang het laatste nieuws uit pensioenwereld. Pensioenbalie is advies en ondersteuning, rechtstreeks van dé pensioenkenners van Nederland.

Praktische trainingen

Blijf volledig op de hoogte met  interessante sessies

Behaal PO/PE-punten

Als geaccrediteerd centrum zijn de trainingen letterlijk veel waard

Onbeperkt beschikbaar

Ontvang sjablonen en modellen die u oneindig kunt bereiken

Direct aan de slag

Vandaag aanmelden is morgen al van start. Geen wachttijd!

Altijd vragen stellen

Bereik uw specialist met één druk op de knop

Hoogwaardige begeleiding

Specialisten met kennis en ervaring voor goede begeleiding

Enorm veel waarde

Onze ervaring in pensioen is samengevat in één pakket

Goed op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws van de pensioenwereld in uw mail

Slimme trainingstijden 

In slechts vier dagen per jaar volledig op de hoogte

Advies en ondersteuning door pensioenexperts

Voortdurend up-to-date

De geruststellende gedachte dat u samen met Nederlands Pensioenbureau Legal altijd alles over pensioen weet: compleet én op tijd. Goed voorbereid tot in het kleinste detail, voortdurend up-to-date als het gaat over wetten, regels, uitzonderingen, bijzondere situaties, risico's en opties. Steeds de beschikking over handzame brochures, nieuws, praktische hulpmiddelen als adviessjablonen en checklists. Inclusief een eigen contactpersoon bij Nederlands Pensioenbureau Legal achter de hand, als onmisbare helpdesk voor de ingewikkeldere vragen. Dankzij de specialisten van Nederlands Pensioenbureau Legal blijft u bij.


Overleg opent deuren

Gebeurt er iets in de pensioenbranche, dan is Nederlands Pensioenbureau Legal er bij: politiek, juridisch, besluiten-met-gevolgen en koerswijzigingen bij alle betrokken instanties zoals Verbond van Verzekeraars, Autoriteit Financiële Markten AFM, de beroepsorganisaties van accountants en belastingadviseurs NBA en RB. Wij zitten aan tafel; we houden u op de hoogte.


Pensioenbalie

Advocaten

€ 2400,-

€200,-

per jaar / per maand


U ontvangt als deelnemer aan Pensioenbalie de support en kennis rondom pensioen die u nodig heeft om uw relaties ook op dit gebied te kunnen ondersteunen. Daarmee dient u uw cliënt optimaal, voegt u meerwaarde toe. 

 • 4x juridische sessie (12 PO-punten)
 • Helpdesk
 • Sjablonen 
 • ModellenAdviseurs

€ 3000,-

€250,-

per jaar / per maand


Als u op dagelijkse basis met pensioenadvisering bezig bent, heeft u een sparringpartner nodig die op die intensiteit aansluit. Als deelnemer aan Pensioenbalie bent u continu op de hoogte en blijft uw kennis op hoog niveau.

 • 4x vaktechnische sessie (12 PE-punten)
 • 4x actualiteiten sessie (8 PE-punten)
 • Helpdesk
 • Sjablonen
 • Modellen


De data voor de Pensioenbalie Studiedagen zijn:

20 november

Pensioenbalie Studiedag 

Vier keer per jaar organiseren wij een studiedag waarin de sessies binnen het abonnement plaatsvinden. Ter kennismaking kunt u eenmalig gratis deelnemen aan onze studiedag om te ontdekken welke voordelen Pensioenbalie kan brengen. Het programma is als volgt:


 • 09.30 - 12.00 uur   Vaktechnische sessie | Voor adviseurs
 • 13.00 - 15.00 uur   Actualiteiten sessie | Voor adviseurs
 • 15.30 - 19.00 uur   Juridische sessie | Voor advocaten

De eerstvolgende studiedag wordt gehouden in Postillion Hotel te Bunnik, aan de snelweg A12. U bent welkom om eenmaal vrijblijvend kennis te maken tijdens onze sessies.

Eerstvolgende Studiedag


20-11-2019

09.30

               Interesse in de studiedag?

Meer weten over onze Pensioenbalie Studiedagen?

Bekijk het inhoudelijke programma van de eerstvolgende Studiedag, maak kennis met onze gastsprekers en vindt praktische informatie over onze toekomstige Studiedagen.

Ontmoet onze gastsprekers

Wim Thijssen | Pensioenrechtadvocaat

Na zijn studie Nederlands recht (privaatrecht) werkte Wim een aantal jaren als pensioenjurist bij Nationale-Nederlanden. Aansluitend werd hij in 1990 Hoofd Juridische Zaken van het pensioenbedrijf van Delta Lloyd. In 1994 maakte Wim de overstap naar de advocatuur. Van 1994 tot en met 1999 was hij als pensioenrechtelijk gespecialiseerd advocaat werkzaam bij Nauta Dutilh te Rotterdam. Sedert 2000 verkoos Wim het zelfstandige vrije ondernemerschap en richtte zijn eigen kantoor op. Wim zal vanuit zijn expertise een sessie geven over recente jurisprudentie op pensioengebied.

Jan Aart van de Hoef | Pensioenrechtadvocaat

Na vijftien jaar gewerkt te hebben als Key Account Manager bij Winterthur Levensverzekeringsmaatschappij, maakte Jan Aart de overstap naar de pensioenadvocatuur. Zijn aandachtsgebied was in hoofdzaak advisering van (collectieve) pensioenregelingen voor ondernemingen. Samen met o.a. Wim Thijssen is Jan Aart pensioenrechtadvocaat bij Pensioenadvocaten.nl. Jan Aart zal vanuit zijn expertise een sessie geven over recente jurisprudentie op pensioengebied.

Paul van der Heide | Vakdocent

Paul van der Heide werkt al 29 jaar als pensioenconsultant. Naast zijn actuariële opleiding is Paul autodidact op het terrein van pensioen- en arbeidsrecht. Door deze twee kennisgebieden te combineren ontstaat vaak een unieke kijk op het vakterrein pensioen. Ook in deze sessie laat hij u kennismaken met unieke inzichten.

Partners van Nederlands Pensioenbureau Legal

BPF-CAO
Registers Belasting adviseurs
NIRPA

Kennismaken met de kennispartner in de pensioenbranche?

Wij helpen de adviseur aan het juiste advies

Welkom!