arrow_drop_up arrow_drop_down

Pensioenbalie

"Wij zitten aan tafel. Wij houden u op de hoogte."

Wat is Pensioenbalie?

Pensioenbalie is vernieuwd. Met Pensioenbalie bieden wij permanente ondersteuning en kennisontwikkeling aan onze netwerkpartners, advocaten en accountants, aan de hand van onder anderen studiedagen waar PO/PE-punten voor behaald kunnen worden.  


Naast advies en ondersteuning bij vraagstukken van uw klanten, streven wij ernaar om met elke Pensioenbalie-deelnemer een intensieve samenwerking aan te gaan met als doelstelling de toegevoegde waarde van uw dienstverlening te vergroten. Hiermee kunnen we elkaars netwerk en business uitbreiden. 

Voor advocaten en accountants

Wij streven ernaar om aan de hand van Pensioenbalie intensieve samenwerkingen aan te gaan met advocaten en accountants. Verder bent u vier keer per jaar welkom bij onze BPF verdieping + juridische sessie. Hierin behandelen onze (gast)docenten wetgeving en jurisprudentie over pensioenen en bedrijfstakpensioenfondsen (BPF).

4 BPF verdieping en juridische sessies per jaar | 15.30 - 19.00 uur | 3 PO/PE-punten 

  Tijdens deze juridische sessie wordt actuele pensioenrechtspraak behandeld, o.a.: 
  • Arbeidsrechtelijke risico's bij communicatie over wijzigingen in pensioenregelingen (inclusief uitgebreide checklist);
  • BPF verdieping: praktijkvoorbeelden en -casus;
  • Jurisprudentie met betrekking tot BPF verplichtstellingen;
  • Jurisprudentie over wijzigingen in pensioenregelingen.

Voordelen van Pensioenbalie

 • 4x per jaar studiedag BPF verdieping + juridische sessie;
 • Telefonische ondersteuning;
 • Intensieve samenwerking om gezamenlijk business te creëren;
 • Checklist pensioenrisico's;
 • Presentatie tijdens vaktechnisch overleg op uw kantoor;
 • Bij deelname opleiding BPF deskundige tweede deelnemer gratis;
  • 5% van de totaal gefactureerde werkzaamheden als korting op uw deelnemerstarief;
  • Informele en snelle communicatie.

Voor Pensioenbalie betaalt u jaarlijks € 2400,-

Eenmalige gratis Pensioenbalie Studiedag

De Pensioenbalie Studiedagen zijn onderdeel van onze Pensioenbalie. Wilt u ervaren wat Pensioenbalie inhoudt? Maak eenmalig gratis kennis met onze Pensioenbalie studiedag en behaal uw PE/PO-punten. Na deze dag bent u weer op de hoogte van pensioenactualiteiten. Bekijk hieronder de data van de studiedagen in 2020.

11 juni

15.30 - 19.00 uur

9 september

15.30 - 19.00 uur

3 december

15.30 - 19.00 uur

Wat houdt Pensioenbalie in?

 • 4x per jaar studiedag BPF verdieping + juridische sessie. 

Pensioenbalie deelnemers hebben de mogelijkheid 4x per jaar de Pensioenbalie Studiedag bij te wonen. Tijdens de studiedag wordt specifieke BPF en juridische kennis behandeld door onze vakdocenten. Wanneer u deelnemer bent van Pensioenbalie is het mogelijk om meerdere deelnemers aan te melden voor de studiedagen. Met een studiedag kunt u 3 PO-punten per persoon, per keer behalen.  • Telefonische ondersteuning

Heeft u specifieke of algemene vragen over pensioen? Onze deskundigen staan telefonisch voor u klaar. U kunt te allen tijde 085 130 11 30 bellen voor advies.   • Intensieve samenwerking om gezamenlijk business te creëren

Als Pensioenbalie deelnemer streven wij samen met u naar een samenwerking. Heeft u klanten waar pensioenvraagstukken regelmatig voorkomen? Neem ons mee naar uw klant. Op deze manier biedt u meerwaarde aan uw klanten door specifieke pensioenkennis aan te bieden. Met deze kennis voorkomt u ingrijpende effecten van pensioenvraagstukken. • Checklist pensioenrisico's

Er zijn risico's verbonden bij het afsluiten of verlengen van pensioenregelingen. Op basis van deze checklist kunt u risico's uitsluiten. • Presentatie tijdens vaktechnisch overleg op uw kantoor (onderwerp in overleg)

Hebben u en uw collega's behoefte aan specifieke kennis over een bepaald onderwerp uit de pensioenwereld? Onze deskundigen komen graag bij u op kantoor langs voor een vaktechnisch overleg over het gewenste onderwerp. Het overleg wordt ondersteund door een op maat gemaakte presentatie. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.  • Bij deelname opleiding BPF deskundige tweede deelnemer gratis

Bent u Pensioenbalie deelnemer en gaat u de opleiding  BPF deskundige volgen ter waarde van € 1.995,- (excl. btw)*? Als  Pensioenbalie deelnemer kan een tweede persoon gratis de opleiding BPF deskundige volgen.  

*De kosten voor het examen zijn niet inbegrepen. Het afleggen van het examen bedraagt € 495,- (excl. btw).  • 5% van de totaal gefactureerde werkzaamheden als korting op uw deelnemerstarief

U bent Pensioenbalie deelnemer en heeft momenteel een pensioenvraagstuk lopen. U heeft ons daarvoor ingeschakeld. Van de totaal gefactureerde werkzaamheden vanuit Nederlands Pensioenbureau Legal wordt 5% van onze declaratie (exclusief verschotten) in mindering gebracht op uw deelnemerstarief van € 2400,- . De korting wordt jaarlijks verrekend.


 • Informele en snelle communicatie

Pensioen is een razend ingewikkelde materie. Om het minder ingewikkeld te maken en u zo goed mogelijk te helpen kunnen wij u gepaste en snelle communicatie garanderen. Onze deskundigen zijn dagelijks bereikbaar tussen 9.00 - 17.00 uur.

Ontmoet onze gastsprekers van de Pensioenbalie Studiedag

Wim Thijssen | Pensioenadvocaat

Na zijn studie Nederlands recht (privaatrecht) werkte Wim een aantal jaren als pensioenjurist bij Nationale-Nederlanden. Aansluitend werd hij in 1990 Hoofd Juridische Zaken van het pensioenbedrijf van Delta Lloyd. In 1994 maakte Wim de overstap naar de advocatuur. Van 1994 tot en met 1999 was hij als pensioenrechtelijk gespecialiseerd advocaat werkzaam bij Nauta Dutilh te Rotterdam. Sedert 2000 verkoos Wim het zelfstandige vrije ondernemerschap en richtte zijn eigen kantoor op. Wim zal vanuit zijn expertise een sessie geven over recente jurisprudentie op pensioengebied.

Jan Aart van de Hoef | Pensioenadvocaat

Na vijftien jaar gewerkt te hebben als Key Account Manager bij Winterthur Levensverzekeringsmaatschappij, maakte Jan Aart de overstap naar de pensioenadvocatuur. Zijn aandachtsgebied was in hoofdzaak advisering van (collectieve) pensioenregelingen voor ondernemingen. Samen met o.a. Wim Thijssen is Jan Aart pensioenrechtadvocaat bij Pensioenadvocaten.nl. Jan Aart zal vanuit zijn expertise een sessie geven over recente jurisprudentie op pensioengebied.

Paul van der Heide | Pensioendeskundige

Paul van der Heide werkt al 29 jaar als pensioenconsultant. Naast zijn actuariële opleiding is Paul autodidact op het terrein van pensioen- en arbeidsrecht. Door deze twee kennisgebieden te combineren ontstaat vaak een unieke kijk op het vakterrein pensioen. Ook in deze sessie laat hij u kennismaken met unieke inzichten.

Mystery guest | BPF verdieping

Vanaf 2020 nodigen wij met regelmaat een mystery guest uit voor de Pensioenbalie Studiedag om een deel van de sessie op zich te nemen. De gastspreker wordt uitgekozen aan de hand van actualiteiten in de pensioenwereld. De gastspreker zal een vakspecialist zijn die zijn/haar ervaring met BPF gerelateerde zaken met de deelnemers zal delen. 

Advies en ondersteuning door pensioendeskundigen

Voortdurend up-to-date

De geruststellende gedachte dat u samen met Nederlands Pensioenbureau Legal altijd alles over pensioen weet: compleet én op tijd. Goed voorbereid tot in het kleinste detail, voortdurend up-to-date als het gaat over wetten, regels, uitzonderingen, bijzondere situaties, risico's en opties. Steeds de beschikking over handzame brochures, nieuws, praktische hulpmiddelen als adviessjablonen en checklists. Inclusief een eigen contactpersoon bij Nederlands Pensioenbureau Legal achter de hand, als onmisbare helpdesk voor de ingewikkeldere vragen. Dankzij de specialisten van Nederlands Pensioenbureau Legal heeft u continu begeleiding.


Overleg opent deuren

Gebeurt er iets in de pensioenbranche, dan is Nederlands Pensioenbureau Legal erbij: politiek, juridisch, besluiten-met-gevolgen en koerswijzigingen bij alle betrokken instanties zoals Verbond van Verzekeraars, Autoriteit Financiële Markten AFM, de beroepsorganisaties van accountants en belastingadviseurs, NBA en RB. Wij zitten aan tafel; we houden u op de hoogte.

Eerstvolgende Pensioenbalie Studiedag

11-06-2020
Van 15.30 tot 19.00 uur
00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden

Wat vinden anderen van Pensioenbalie?

Zinvol voor de praktijk!
“Ik ben al heel lang beroepshalve met pensioenen bezig. Desondanks zaten er in deze opleiding nog de nodige eye-openers. Absoluut zinvol voor de praktijk.”
Enorm hoeveelheid aan kennis
"De kennis die ze in huis hebben is heel uitgebreid, ze weten écht waar ze het over hebben en kunnen mij gericht verder helpen."
Volgende keer ben ik er weer bij
"Van tevoren wist ik niet goed wat ik kon verwachten, maar ik ben blij dat ik toch gegaan ben. Bijzonder praktijkgericht en goed te volgen."

Heeft u direct een vraag? 

Laat uw gegevens achter en wij bellen u terug!

Vraag uw Pensioenbalie aan

Welkom!