Training Due Diligence, fusie & overnames
arrow_drop_up arrow_drop_down

Training Due Diligence bij fusie & overnames

Ten onrechte wordt bij Due Diligence rondom een fusie of overname slechts beknopt onderzoek gedaan naar eventuele verplichtingen die kunnen voortvloeien uit de pensioenregeling. Uit jurisprudentie blijkt dat werknemers steeds vaker claims toegewezen krijgen vanwege versobering van de pensioenregeling. In deze training leert u hoe u, zonder een koop- of fusieproces te 

verstoren, de pensioenissues in kaart kunt brengen en de financiële gevolgen te beperken.

Datum & locatie

2 april en 5 oktober 2020 te Alphen aan den Rijn

Investering

€ 295,- (excl. btw)

Opleidingsduur

van 9.30 tot 12:30 uur. Ontvangst vanaf 9.15 uur.

PE/PO-punten

3 PE/PO-punten per training

Meld u direct aan voor Due Diligence bij fusie & overnames

Meer informatie over de training

Het belang van de training

Het is belangrijk om bij Due Diligence rondom fusie en overnames een volledig beel te scheppen. Dit omvat tevens een beknopt oordeel omtrent de pensioenregeling en welke garanties kunnen / moeten worden gevraagd. In deze training krijgt u inzicht in het financiële belang van de mogelijke issues en hoe deze risico's opgelost kunnen worden. 


Met de informatie uit de training kunt u uw cliënt overtuigen van het nut van pensioenonderzoek en het vragen van de benodigde garanties. Dit is belangrijk omdat de ervaring leert dat bij nader onderzoek vaak grote latente zichtbaar worden in de pensioenregeling. 


Wat komt er aan bod?

Het snel signaleren van arbeidsrechtelijke risico’s is de kern van de zaak. We laten u geheel binnen uw eigen comfortzone van arbeids- en/of ondernemingsrecht. Wij trainen u om binnen dit expertiseterrein de pensioenissues te herkennen. De onderwerpen zijn: 


 • Rechtsverhoudingen bij pensioen en risico’s
 • Werkingssfeer Bedrijfstakpensioenfondsen en risico’s
 • Overzicht hoe verzekeraars omgaan met wijzigingen en de arbeidsrechtelijke gevolgen hiervan
 • Aan welke eisen moet de pensioenparagraaf van het DD voldoen
 • Welke checks kunt u uitvoeren aan de hand van een korte checklist 


De vertaling van de onderwerpen naar uw dagelijkse praktijk, alsmede de vaardigheid om meer aandacht voor het onderwerp pensioen in uw praktijk te integreren, is de rode draad in de training. Mede door de handige checklist kunt u direct met het geleerde aan de slag.


Leerdoel

U hoeft geen pensioendeskundige te worden om arbeidsrechtelijke zaken in pensioenregelingen te signaleren. De training heeft als doel binnen uw arbeids- en/of ondernemingsrecht expertise u inzicht te geven in het financiële belang dat met de pensioenissues gemoeid is en hoe u zonder een koop of fusie proces te verstoren deze kunt aankaarten en benoemen. 

  Ervaringen van deelnemers

  “Ik ben al heel lang beroepshalve met pensioenen bezig. Desondanks zaten er in deze opleiding nog de nodige eye-openers. Absoluut zinvol voor de praktijk”
  Eye-openers
  “Goede opleiding met prettige sfeer. Veel mogelijkheden tot het stellen van vragen, vakbekwame docenten.”
  Veel interactie
   “Aangenaam verrast, hele goede docenten. Door de wol geverfd in de praktijk.“ 
  Aangenaam verrast
  Welkom!