arrow_drop_up arrow_drop_down

Training

Van DGA naar collectief pensioen

Pensioenadvies ten behoeve van DGA's neemt in rap tempo af. Tegelijkertijd komt steeds meer jurisprudentie op gang over de zorgplicht bij collectief pensioenadvies. Vanuit risicomanagement is dit dus een uitgesproken groeiend adviesterrein. Reden genoeg dus om u degelijk terdege voor te bereiden:, om de kansen te verkennen die deze verschuivingen bieden. De training biedt u ondersteuning tijdens deze transitie binnen uw adviesterrein. Klik hier om u aan te melden.

Datum & locatie

7 november 2019 te Bunnik

Investering

€ 595,- (excl. btw)

Opleidingsduur

09.30 tot 16.30 uur

Ontvangst vanaf 09.00 uur

PE-punten

6 PE/PO-punten

Meld u direct aan voor deze training

trainingen accountants

Inhoud van de training

Wat komt er aan bod?

  • Hoe u arbeidsrechtelijke risico's signaleert
  • Hoe u oplossingen kunt bieden
  • Het opstellen van vaststellingsovereenkomsten
  • Het opzetten en onderhouden van netwerken

In de jurisprudentie wordt de zorgplicht van werkgevers, onder andere bij wijzigingen van pensioenregelingen, met jaren terugwerkende kracht ingevuld. Dat zijn behoorlijke risico's voor werkgevers. Tijdens deze training leert u aan de hand van controlepunten mogelijke risico's in kaart te brengen en vooral om deze op te lossen. De training neemt u mee in een geheel nieuw vakgebied, waar veel aandacht wordt gegeven aan het opzetten en onderhouden van netwerken zoals met accountants, advocaten, etc.

DGA naar collectief pensioen

Meerwaarde voor uw cliënten

Pensioenregelingen wijzigen continu en meestal in neerwaartse zin. Inmiddels blijkt uit jurisprudentie dat de eisen waaraan informatie gestuurd naar werknemers moet voldoen veel verder gaat dan werd aangenomen. Genoeg reden om vanuit risicomanagement nog eens goed de pensioenregelingen tegen het licht te houden. Als juridisch adviseur kunt u een belangrijke rol spelen bij het managen van deze veelal arbeidsrechtelijke risico's. Een absolute meerwaarde voor uw cliënten en dus voor uw eigen praktijk.

Ervaringen

These slides will be slide-able on the live version of your page!

Uitstekende cursus

“Uitstekende cursus. Docent ter zake uiterst kundig, tevens rekening gehouden met commerciële inslag.”Eye-openers

“Ik ben al heel lang beroepshalve met pensioenen bezig. Desondanks zaten er in deze opleiding nog de nodige eye-openers. Absoluut zinvol voor de praktijk.”Je krijgt de nieuwe wetswijzigingen mee

"Je krijgt de nieuwste wetswijzigingen en weetjes. Er zijn vragenrondes, groepsdiscussies en open brainstormsessies waar je met andere specialisten kunt sparren."Welkom!