Overeenkomsten opstellen
arrow_drop_up arrow_drop_down

Training Opstellen vaststellings- en pensioenovereenkomsten

Een vrijwel altijd aanwezig risico in de pensioenregeling van uw cliënten is dat de effecten van wijzigingen in die pensioenregelingen (destijds) onvoldoende zijn gecommuniceerd met de deelnemers. Uiteindelijk is pensioen gewoon arbeidsrecht en dat beheerst u. Met de leerstof uit deze training Opstellen vaststellings- en pensioenovereenkomsten voor pensioenregelingen kunt u snel meerwaarde voor uw cliënten leveren door middel van het opstellen van (concept) vaststellingsovereenkomsten en (concept) pensioenovereenkomsten.

Datum & locatie

11 februari 2020 te Bunnik

27 oktober 2020 te Bunnik

Investering

€ 295,- (excl. btw) inclusief verzorging en ondersteuning

Opleidingsduur

Van 9.30 tot 12.30 uur. Ontvangst vanaf 9.15 uur.

PO-punten

3 PO-punten per training

Meld u direct aan voor de training Opstellen vaststellings- en pensioenovereenkomsten voor pensioenregelingen

Training voor advocaten

Claims voorkomen

Pensioenclaims van werknemers waren tot voor kort sporadisch. De laatste jaren wijzigt dit echter snel. Op grond van recente jurisprudentie (ECLI:NL:HR:2017:2227, ECLI:NL:GHARL:2017:3096 en ECLI:NL:GHSHE:2017:4031) blijken werkgevers vaak jaren na dato aangesproken te worden op hun zorgplicht. Het zal u in de training verrassen hoe eenvoudig de meeste van deze risico's te elimineren zijn door zaken (nog eens) goed vast te leggen.

Rendement op training advocaten

Welke kennis doe ik in de training op?

U leert signaleren in welke situaties het gewenst is om in de pensioenregeling die uw cliënt aan zijn werknemer heeft toegezegd, risicomanagement toe te passen. Deze situaties zijn niet eens zozeer pensioenrechtelijk, maar juist arbeidsrechtelijk gerelateerd. Na afloop van de training kunt u dit risicomanagement geheel zelfstandig voor uw cliënten inzetten. 

Ervaringen van deelnemers

"Op deze wijze wordt pensioen een stuk inzichtelijker"

Goede inzicht in pensioen

"Met weinig tot geen kennis van pensioenregelingen heb ik deze training gevolgd. Goed te volgen, uitstekende aanvulling op arbeidsrecht en zeker aan te raden!"

Extra kennis opdoen 

"De docenten zijn vakidioten met een enorme kennis"

Goede docenten

Welkom!