Overeenkomsten opstellen
arrow_drop_up arrow_drop_down

Training Opstellen vaststellings- en pensioenovereenkomsten

Een vrijwel altijd aanwezig risico in de pensioenregeling van uw cliënten is dat de effecten van wijzigingen in die pensioenregelingen (destijds) onvoldoende zijn gecommuniceerd met de deelnemers. Uiteindelijk is pensioen gewoon arbeidsrecht en dat beheerst u. Met de leerstof uit deze training Opstellen vaststellings- en pensioenovereenkomsten voor pensioenregelingen kunt u snel meerwaarde voor uw cliënten leveren door middel van het opstellen van (concept) vaststellingsovereenkomsten en (concept) pensioenovereenkomsten.

Datum & locatie

19 maart 2019 te Bunnik

31 oktober 2019 te Bunnik

Investering

€ 295,- (excl. btw) inclusief verzorging en ondersteuning

Opleidingsduur

Van 15.00 tot 18.15 uur. Onvangst vanaf 14.45 uur.

PO-punten

3 PO-punten per training

Wilt u ook uw cliënten hierover kunnen adviseren?
Meld u direct aan voor de training Opstellen vaststellings- en pensioenovereenkomsten voor pensioenregelingen

Training voor advocaten

Claims voorkomen

Pensioenclaims van werknemers waren tot voor kort sporadisch. De laatste jaren wijzigt dit echter snel. Op grond van recente jurisprudentie (ECLI:NL:HR:2017:2227, ECLI:NL:GHARL:2017:3096 en ECLI:NL:GHSHE:2017:4031) blijken werkgevers vaak jaren na dato aangesproken te worden op hun zorgplicht. Het zal u in de training verrassen hoe eenvoudig de meeste van deze risico's te elimineren zijn door zaken (nog eens) goed vast te leggen.

Rendement op training advocaten

Welke kennis doe ik in de training op?

U leert signaleren in welke situaties het gewenst is om in de pensioenregeling die uw cliënt aan zijn werknemer heeft toegezegd, risicomanagement toe te passen. Deze situaties zijn niet eens zozeer pensioenrechtelijk, maar juist arbeidsrechtelijk gerelateerd. Na afloop van de training kunt u dit risicomanagement geheel zelfstandig voor uw cliënten inzetten. 

Ervaringen

These slides will be slide-able on the live version of your page!

Leerzaam en nuttig

“Een praktijkgerichte cursus waar je iets mee kan als advocaat. De docent heeft een interessante en nuchtere kijk op pensioen, wat vaak er leerzaam en nuttig is”


Enorme kennis over pensioen

                             "De docenten zijn vakidioten met een enorme kennis."                                                   Goede inzicht in pensioen

                 “Op deze wijze wordt pensioen (recent) een stuk inzichtelijker”                                   Veelgestelde vragen

Moet ik op voorhand verstand hebben van pensioenregelingen?

Nee. De training is geheel gebaseerd op de arbeidsrechtelijke aspecten. De raakvlakken tussen arbeidsrecht en pensioenrecht maken wij op eenvoudige wijze inzichtelijk.


Wat moet ik van pensioen weten om hierover verantwoord te kunnen adviseren?

Exact datgene wat wij u in de training laten zien en leren. Met de raakvlakken tussen arbeidsrecht en pensioenrecht maken wij een en ander op eenvoudige wijze inzichtelijk. Onderdeel van de training is een consult van een van onze adviseurs, bij u op kantoor, om u in de praktijk verder te ondersteunen. Die praktijk laat zien dat u gemiddeld bij 20% van uw cliënten kunt adviseren over arbeidsrechtelijke aspecten in de pensioenregeling en dat u praktisch zonder uitzondering (concept) vaststellingsovereenkomsten en (concept) pensioenovereenkomsten voor hen kunt opstellen.

Liever een andere training?

Trainingen

Alle trainingen

Bekijk het volledige trainingsoverzicht.

Trainingen advocaten

Trainingen voor advocaten

Bekijk de trainingen voor advocaten.

Welkom!