Risicomanagement pensioenregelingen
arrow_drop_up arrow_drop_down

Training Risicomanagement Pensioenregelingen

Arbeidsrechtelijke aspecten krijgen weinig aandacht bij het pensioenadvies dat wordt gegeven aan uw cliënten. Dit kan jaren na dato leiden tot grote claims van werknemers. Om deze claims te voorkomen leert u in onze training preventief schadebeperking bij pensioenregelingen toe te passen. Zeer belangrijk risicomanagement voor advocaten & accountants.

Datum & locatie

14 & 15 mei 2020 te Bunnik

10 & 11 december 2020 te Bunnik

Investering

€ 1.395,- (excl. btw)

Opleidingsduur

van 10.00 tot 17.00 uur. Ontvangst na 09.30 uur

PE/PO-punten

14 PE/PO-punten

Vergroot uw meerwaarde met oplossingen voor pensioenrisico's

Meld u aan voor de training!

De risico's van pensioenregelingen

Denkt u eens aan uw cliënten die over enkele jaren hun onderneming wensen te verkopen. Om te voorkomen dat zij dan nog worden geconfronteerd met kopers die claims zoals die uit de recente jurisprudentie blijken willen verrekenen, is het raadzaam nu actie te ondernemen. Om u een idee te geven welke risico’s het betreft kunt u onze bundel "Rendement Pensioenscan" raadplegen.


Complexiteit van pensioen

Pensioen worden vaak als complex beschouwd. Verschillende rechtsverhoudingen die door elkaar lopen maakt het ogenschijnlijk ingewikkeld, maar als u eenmaal begrijpt welke issues zich langs welke rechtsverhouding afspelen wordt het al een stuk eenvoudiger. 


Meerwaarde voor u en uw cliënten

In de training leert u om de risico's voor uw cliënten te onderkennen en de argumenten te hanteren de nodig zijn om uw cliënten in beweging te krijgen en u bij de zaak te betrekken. Het leerdoel van de training is het doorgronden van de rechtsverhoudingen, het signaleren van arbeidsrechtelijke aandachtspunten en het commercieel aantrekkelijk uitbreiden van uw werkzaamheden.


Wat komt er aan bod?

In de training komt onder andere aan bod:


  • Waar liggen de aansprakelijkheden bij het doorgronden van de rechtsverhoudingen?
  • Op welke momenten is een werknemer zich bewust van een claim?
  • Op welke punten heeft u meerwaarde naast de pensioenadviseur?
  • Hoe overtuigt u uw cliënten om uw expertise in te schakelen?
  • Hoe kan bij wijzigingen worden vastgesteld of sprake is van welbewuste instemming?
  • Hoe signaleert u arbeidsrechtelijke aandachtspunten?
  • Welke issues zijn middels een vaststellingsovereenkomst “repareerbaar”?

Unieke training in Nederland

Voorgaande deelnemers hebben de meerwaarde voor hun cliënten aanzienlijk kunnen vergroten. Deze training is dan ook uniek in Nederland. Zorg dat u met uw clienten kunt samenwerken aan oplossingen bij pensioenrisico's en vergroot uw meerwaarde met deze vorm van risicomanagement. Bij deelname aan de training kunnen tevens 14 PE/PO-punten verkregen worden!


Ervaringen van deelnemers

“Ondanks dat ik al lange tijd beroepshalve met pensioenen bezig ben, zaten er in deze training de nodige eye-openers. Absoluut zinvol voor de praktijk!" 

Eye-openers

"Het is beslist nuttig met al die wijzigingen in pensioenland en daarmee ook zeker meer dan de prijs waard. Je krijgt er veel voor terug." 

Zeker heel nuttig!

 “Technisch, maar zeker toepasbaar in de praktijk en een meerwaarde voor mijn cliënten. Nuttige training en opent zonder twijfel de deuren voor extra werk."

Opent deuren

Welkom!