Wat kunt u verwachten op de Pensioenbalie Studiedag?

Wat kunt u verwachten op de Pensioenbalie Studiedag?

Vier keer per jaar organiseren wij een Pensioenbalie Studiedag, maar wat kunt u hiervan verwachten? Wij doen verslag van een van deze Studiedagen en delen enkele ervaringen van onze deelnemers.

Dit mag u niet missen!

Het programma bestaat uit drie sessies, stuk voor stuk gefocust op het onderwerp pensioen. Voor het deelnemen aan de sessies kunt u PE/PO-punten behalen. Gastsprekers van niveau vertellen vanuit hun vakgebied over de pensioenwereld. Voor de vorige Studiedag waren als gastsprekers aanwezig: pensioenrechtadvocaat Wim Thijssen, pensioenrechtadvocaat Jan Aart van de Hoef en commercieel manager Paul van der Heide. “De vaktechnische sessie is toegespitst op de toepassing van pensioen in de praktijk. Interessant om het gehele verhaal te horen, zelfs al heb ik op dit moment weinig van doen met pensioen in mijn praktijk,” aldus een van de aanwezige adviseurs.

Dagprogramma of enkele sessie

De vaktechnische sessie en actualiteiten sessie zijn uitermate geschikt voor de adviseur, de juridische sessie voor de advocaat. Vink bij het aanmelden de sessie(s) aan die voor u relevant zijn.

In de ochtend starten wij met de vaktechnische sessie, waarbij u als adviseur (extra) kennis opdoet over interessante pensioenvraagstukken. Na de lunch vervolgen wij de dag met de actualiteiten sessie, waarbij zoals de naam al aangeeft ingegaan wordt op actuele zaken in de pensioenwereld. In deze sessie zit ook een onderdeel over bedrijfstakpensioenfondsen en de complexiteit van dit onderwerp verweven. Na een pauzemoment sluiten wij de dag af met de juridische sessie voor advocaten, waar ingegaan wordt op jurisprudentie over pensioenzaken. Diverse advocaten die hierbij aanwezig waren, geven onderstaande aan:

“De voorbeelden uit de jurisprudentie spreken mij het meest aan, het is namelijk nuttig om andermans interpretatie en visie gericht op pensioen te horen op deze rechtspraak.”

“Als advocaat spreken vooral de arbeidsrechtelijke onderdelen mij aan, de combinatie pensioen en arbeid is uitdagend.”

Wilt u voor de eerste keer deelnemen aan onze Pensioenbalie Studiedag? U kunt eenmalig gratis kennismaken en PE/PO-punten behalen. Wilt u altijd op de hoogte blijven van pensioennieuws en de mogelijkheden voor een samenwerking met Nederlands Pensioenbureau Legal ontdekken? Dan wilt u misschien wel Pensioenbalie deelnemer worden!

Meer informatie over de Pensioenbalie Studiedagen vindt u hier.

De redactie van Nederlands Pensioenbureau Legal publiceert regelmatig nieuwsberichten en columns.