Voor werknemers

Pensioenadvies voor werknemers

Voor werknemers

Analyse pensioenschade bij ontslag is speciaal voor werknemers in het leven geroepen om de pensioenschade in kaart te brengen en de ontslagvergoeding hiervan te verhogen.


Bekijk de informatie over het ontstaan van pensioenschade en de stappen die u kunt ondernemen. Wenst u actie te ondernemen? Vul uw gegevens in en wij gaan voor u aan de slag. 

Analyse pensioenschade bij ontslag is speciaal voor werknemers in het leven geroepen om de om de pensioenschade in kaart te brengen en de ontslagvergoeding hiervan te verhogen.


Bekijk de informatie over het ontstaan van pensioenschade en de stappen die u kunt ondernemen. Wenst u actie te ondernemen? Vul uw gegevens in en wij gaan voor u aan de slag. 

Gegevens invullen


Wat is pensioenschade en hoe ontstaat het?

Met pensioenschade bedoelen wij de schade die een werknemer heeft opgelopen in zijn diensttijd door wijzigingen in de pensioenregelingen. Pensioenregelingen worden regelmatig gewijzigd en meestal komt dit neer op een versobering. Dit resulteert in een lager pensioen voor u als werknemer. Uit de rechtspraak blijkt dat de voorlichting bij dit soort wijzigingen vrijwel altijd tekortschiet. 

'Welbewuste instemming' ontbreekt regelmatig

De financiële effecten van de wijzigingen blijken vaak te rooskleurig te zijn voorgesteld, of er is onvoldoende informatie over de risico's verstrekt. Hierdoor is er, zoals dat juridisch heet, geen sprake is van een 'welbewuste' instemming van uw kant. De laatste jaren is hier veel over geprocedeerd. 

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Met meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van pensioen beschikken wij over de nodige kennis om u bij te staan wanneer er sprake is van pensioenschade bij ontslag. Analyse pensioenschade bij ontslag bestaat uit twee elementen:


  • Deskundige bijstand

Het analyseren van pensioenschade kan complexe pensioenvragen met zich meebrengen. Wij bieden u en uw advocaat deskundige bijstand om de situatie zo goed mogelijk in kaart te brengen.


  • Actuariële berekeningen
Bij pensioenadvisering zijn actuariële berekeningen onmisbaar. Voor het juiste inzicht van de pensioenschade maken wij voor u een bepaling van de schade in verband met juridisch onvolledig uitgevoerde wijzigingen in de pensioenregeling.

Snel en efficiënt

U zit in de onderhandeling en wij moeten u snel inzicht geven in de resultaten. Meestal kan dit binnen één of hooguit enkele dagen. Naast de berekening krijgt u ook de juridische grondslag voor de claim, zodat uw advocaat/juridisch adviseur weinig of geen extra tijd hoeft te besteden aan de inbreng van de pensioenschade.

Vul uw gegevens in en wij gaan voor u aan de slag

Deskundige bijstand

Analyse pensioenschade

Actuarieel rekenen

Neem contact op bij vragen