Over NPB-Legal

Maak kennis met Nederlands Pensioenbureau Legal, de kennispartner in de pensioenbranche voor advocaten, accountants, werkgevers en OR.

Onze missie

Nederlands Pensioenbureau Legal is dé kennispartner in de pensioenbranche. Onze missie? De dienstverlening van het pensioenadvies in Nederland naar een hoger niveau tillen. Met onze activiteiten bieden wij advocaten, accountants, werkgevers en ondernemingsraden onderscheidende ondersteuning. Wij beantwoorden alle specifieke vragen die onbeantwoord blijven door regulier pensioenadvies.

Pensioenspecialisten

Nederlands Pensioenbureau Legal is dé kennispartner in de pensioenbranche. Wij beantwoorden alle specifieke vragen die onbeantwoord blijven door regulier pensioenadvies. Wij begeleiden en ondersteunen advocaten, accountants, werkgevers/OR en adviseurs op pensioengebied.


"Wij zijn uw eerste hulp bij pensioenvraagstukken."

Kantoren die wij hebben geholpen bij pensioenvraagstukken

Is u cliënt aangeschreven door een bedrijfstakpensioenfonds? Vraagt u zich af onder welk BPF/CAO uw bedrijf valt? Zijn er veranderingen van bedrijfsactiviteiten? Allerlei vragen die mogelijk invloed hebben op een verplichte aansluiting bij een BPF of CAO. Wij bieden u deskundig advies om deze complexe juridische materie op de juiste wijze te behandelen. 


null

Onze werkwijze bij pensioenvraagstukken

1.    Vrijblijvende kennismaking

2.    Vraagstuk vertalen

3.    Opdrachtomschrijving

4.    Uitvoering

5.    Begeleiding

6.    Evaluatie

Stap 1: Vrijblijvende kennismaking

Ieder vraagstuk begint met een vrijblijvende kennismaking. Samen met u kijken we naar uw wensen, de huidige situatie en bespreken we welke rol wij op ons nemen. Op die manier komen wij samen tot een opdrachtomschrijving.


Blijkt er tijdens het gesprek dat u al geholpen bent met onze antwoorden? Geen probleem! Wij zijn immers dé kennispartner in de pensioenbranche. Aangenaam om kennis te maken.

Stap 2: Vraagstuk vertalen

U heeft een specifieke pensioenvraagstuk en benadert Nederlands Pensioenbureau Legal hiervoor. Pensioen kan gecompliceerd overkomen. Daarom vertalen wij alle stappen naar begrijpelijke taal voor uw doelgroep. Advocaten hanteren immers ander taalgebruik dan accountants of pensioenadviseurs.

Stap 3: Opdrachtomschrijving

Indien u specifieke vragen heeft dat om een specifieke aanpak vraagt, brengen wij voor u de mogelijkheden in kaart met een opdrachtomschrijving. Hierin staat bijvoorbeeld het beoogde resultaat, de procedureomschrijving en een tijdsindicatie van de te maken uren.

Stap 4: Uitvoering

De uitvoering is even belangrijk als de voorafgaande stappen. Om kwaliteit te garanderen, houden wij structureel contact met u als opdrachtgever. Tijdens de contactmomenten wordt de voortgang besproken en eventueel belangrijke informatie gedeeld.

Stap 5: Begeleiding

Tijdens het proces staat onze hele team voor u klaar. Naast onze deskundigen wordt u ondersteund door onze afdeling Marketing en Communicatie. Uw aangewezen consultant beantwoordt graag alle vragen omtrent het proces.

Stap 6: Evaluatie

Het proces is afgerond. Bent u tevreden met de resultaten? Uw evaluatie helpt ons nieuwe vraagstukken net zo goed of zelfs beter te regisseren.

Heeft u direct een vraag?