arrow_drop_up arrow_drop_down

Actuarieel rekenen

"Onmisbaar bij deskundige pensioenadvisering"

Bij pensioenadvisering zijn actuariële berekeningen onmisbaar. Voor het juiste inzicht dient pensioen altijd vertaald te worden naar de waarde die het nu, in de toekomst, of in het verleden vertegenwoordigt. Hierbij spelen intrest en overlevingskansen een primaire rol. 


Of het nu gaat over de bepaling van een pensioenwaarde, schade of wijzigingen in pensioenregelingen: een actuariële berekening mag niet ontbreken.

Wat is actuarieel rekenen?

Actuariële berekeningen zijn berekeningen die de actuariële waarde van pensioen, schade of pensioenregelingen in kaart brengen. Het doel van een actuariële berekening is om erachter te komen wat de contante waarde is van een bepaald opgebouwd kapitaal, zoals een pensioen of levensverzekering.


Bij het maken van actuariële berekeningen wordt er rekening gehouden met het rendement van het kapitaal dat men door de jaren heen heeft opgebouwd en met de kans dat iemand binnen een bepaalde periode komt te overlijden. Hoe hoger de kans op overlijden, des te hoger het risico en des te lager het uit te keren bedrag. Daarnaast kan ook rekening worden gehouden met de kans op arbeidsongeschiktheid of de blijfkans van een werknemer.


 Soorten actuariële berekeningen zijn o.a.:

Waarom Nederlands Pensioenbureau Legal?

Met 30 jaar ervaring op het gebied van pensioen bezitten onze deskundigen de benodigde kennis om actuariële berekeningen uit te voeren. Schakel onze hulp in bij het maken van actuariële berekeningen!

Actuariële berekeningen nodig? Bespreek de mogelijkheden!

Bekijk onze diensten

Deskundige bijstand

BPF-CAO Auditbureau

Trainingen

Welkom!