Actuarieel rekenen

Actuarieel rekenen

Wij stellen de contante waarde van een pensioenpolis voor u vast.

Onze pensioenspecialisten kunnen alle actuariële berekeningen uitvoeren.  Het is heel belangrijk dat de waarde van pensioen goed wordt vastgesteld bij bijvoorbeeld de wijziging van een pensioenregeling of ontslag. Schakel daarom onze hulp in bij het maken van actuariële berekeningen.


Actuariële berekening aanvragen


Wat is actuarieel rekenen?

Met actuariële berekeningen brengen wij de actuariële waarde van pensioen in kaart. Het doel van actuarieel rekenen is om erachter te komen wat de contante waarde is van een bepaald opgebouwd kapitaal, zoals een pensioen of levensverzekering.


Hoe wordt actuariële berekening gemaakt?

Bij het maken van actuariële berekeningen wordt rekening gehouden met het rendement van het kapitaal dat men door de jaren heen heeft opgebouwd. Ook wordt de kans dat iemand binnen een bepaalde periode komt te overlijden meegenomen. Hoe hoger de kans op overlijden, des te hoger het risico en des te lager het uit te keren bedrag. Daarnaast kan ook rekening worden gehouden met de kans op arbeidsongeschiktheid of de blijfkans van een werknemer.


Actuariële berekeningen die wij voor u kunnen maken

  • Bepaling van de pensioenschade (bij ontslag) in verband met juridisch onvolledig uitgevoerde wijzigingen in pensioenregelingen
  • Berekening van pensioenwaardes
  • Berekening van transitievergoeding (bij ontslag)
  • Bepaling van actuarieel waardeverschil bij een wijziging van een pensioenregeling
  • Bepaling van de actuariële waarde van mogelijke pensioenrisico’s bij een due diligence onderzoek


Actuariële berekening aanvragen

De pensioenspecialisten van Nederlands Pensioenbureau Legal kunnen een berekening voor u maken. Vraag hem aan via de pagina actuariële berekening aanvragen.


Offerte aanvragen

Met 30 jaar ervaring op het gebied van pensioen bezitten onze deskundigen de benodigde kennis om actuariële berekeningen uit te voeren. Schakel onze hulp in bij het maken van actuariële berekeningen!