Dé kennispartner in de pensioenbranche

Voor advocaten, accountants, werkgevers/OR, pensioenadviseurs en werknemers.

Wie zijn wij?

Nederlands Pensioenbureau is dé deskundige partij in de pensioenbranche met meer dan 30 jaar ervaring. Wij gaan verder daar waar de reguliere pensioenadviseur stopt. Met onze specifieke kennis begeleiden en ondersteunen wij advocaten, accountants, adviseurs, werkgevers en werknemers op pensioengebied. Onze focus ligt op duurzame samenwerkingen en het verbreden van het netwerk.  

Onze diensten

Onze consultants zijn opgeleid in arbeidsrecht, pensioenrecht en actuariële deskundigheid. Hierdoor kunnen wij de meest complexe pensioenvraagstukken beantwoorden en pensioenadvies geven. Onze dienstverlening bestaat uit:

1 Deskundige bijstand

Door middel van deskundige bijstand beantwoorden wij al uw pensioenvraagstukken, beperken wij mogelijke pensioenschade, geven wij pensioenadvies, maken wij actuariële berekeningen, voeren wij werkingssfeeronderzoeken en BPF Compliant Audit uit. Wij bieden deskundige bijstand voor:

2 BPF-CAO Auditbureau

Is er het vermoeden dat een werkgever onder een BPF/cao valt? Of is de werkgever reeds door een BPF aangeschreven? Wij adviseren u als advocaat, accountant of werkgever/OR.

3 Actuarieel rekenen

Bij pensioenadvisering zijn actuariële berekeningen onmisbaar. Voor het juiste inzicht dient pensioen altijd vertaald te worden naar de waarde die het nu, in de toekomst, of in het verleden vertegenwoordigt. Actuariële berekeningen zijn berekeningen die de actuariële waarde van pensioen, schade of pensioenregelingen in kaart brengen. Het doel van een actuariële berekening is om erachter te komen wat de contante waarde is van een bepaald opgebouwd kapitaal, zoals een pensioen of levensverzekering.

4 Analyse pensioenschade bij ontslag

De ontslagvergoeding voor inkomstenderving staat binnen redelijke grenzen vast. Een berekening van pensioenschade kan een relatief hoge aanvulling op betekenen. Wij maken deze berekening voor u. Hiermee creëert u een betere onderhandelingspositie voor u cliënt en verhoogt u mogelijk de ontslagvergoeding.

5 Advies en hulp bij pensioentransitie 

Het pensioenakkoord houdt in dat alle pensioenregelingen moeten worden aangepast. Alle pensioenregelingen wijzigen in een premieovereenkomst. De werkgever is wettelijk verplicht een transitieplan op te (laten) stellen. In dit plan worden alle keuzes, overwegingen en berekeningen opgenomen. Of te wel het vormt de verantwoording van de evenwichtige overstap naar de nieuwe pensioenregeling. Wij helpen werkgevers en ondernemingsraden met advies en ondersteuning over pensioentransitie en het opstellen van een transitie- en communcatieplan. 

6 Trainingen

Wilt u uw kennis wat betreft een specifiek pensioengebied verbreden? Bekijk ons uitgebreide trainingsaanbod of neem contact met ons op voor een training op maat bij u op kantoor.

Actualiteiten uit de pensioenwereld

Naast waardige nieuwsberichten plaatsen onze experts periodiek columns over belangrijke onderwerpen uit de pensioenwereld.

Heeft u direct een vraag?

Wij helpen u graag.

arrow_drop_up arrow_drop_down