Digitale meerwaarde in het arbeidsrecht

Digitale meerwaarde in het arbeidsrecht

De coronacrisis heeft grote gevolgen voor de volksgezondheid en economie. Specifiek voor het arbeidsrecht gaan PO-bijeenkomsten niet door, is de mogelijkheid tot netwerken minimaal en zijn rechtszaken uitgesteld. Gelukkig ontstaan er ook initiatieven die u helpen in deze bizarre tijden.

Gratis online pensioenpresentaties helpen het arbeidsrecht

Bij Nederlands Pensioenbureau Legal begeleiden en ondersteunen wij u bij uw pensioenvragen, vanaf nu ook online. Met een PO-waardige online pensioenpresentatie tijdens een vaktechnisch/sectie-overleg kunt u met uw kantoor uw kennis op pensioengebied blijven uitbreiden. De presentatie zal 1 uur duren en u ontvangt per deelnemer 1 PO-punt. Tijdens deze presentatie is er de mogelijkheid om vragen te stellen. Deelname is mogelijk met maximaal 5 personen.

Analyse pensioenschade bij ontslag

Een onderwerp voor de online pensioenpresentatie is analyse pensioenschade bij ontslag. Kort leggen we deze termen uit. Pensioenschade ontstaat onder meer door een wijziging in de pensioenregeling. Als dit een versobering betreft, kan dit schade voor de werknemer betekenen. Uit de rechtspraak blijkt dat de voorlichting bij dit soort pensioenwijzigingen vaak tekortschiet, waardoor er geen welbewuste instemming is geweest van de werknemer. De analyse pensioenschade maakt duidelijk of dit ook voor de werknemer in kwestie geldt en wat de financiële gevolgen hiervan zijn geweest. Als Nederlands Pensioenbureau Legal kunnen wij voor uw cliënt de pensioenschade zeer snel en op uiterst aantrekkelijke voorwaarden te onderzoeken.

Een voorbeeld uit de praktijk geeft de meerwaarde van de analyse pensioenschade aan:

“In 2016 heeft mijn werkgever de pensioenregeling aangepast waarbij de pensioendatum is uitgesteld naar 67 jaar. Via een e-mail zijn wij hierover ingelicht en heeft hij tevens medegedeeld dat we door wetswijzigingen een lager opbouwpercentage zouden krijgen. Door de analyse van Nederlands Pensioenbureau Legal bleek echter dat wij wel degelijk gecompenseerd hadden moeten worden voor de lagere opbouw. De pensioenschade die ik heb opgelopen bedraagt € 30.000,- en daar heb ik € 6.000,- van vergoed gekregen als extra ontslagvergoeding. Plus de kosten die ik moest maken voor de analyse.”

Meld u nu aan voor een online pensioenpresentatie

Blijf in deze periode op de hoogte van de laatste pensioenontwikkelingen door gebruik te maken van onze PO-waardige online pensioenpresentaties. Graag plannen we met u een geschikte datum en tijdstip in voor de presentatie. Neem direct contact met ons op via 085-130 11 30 of mail naar info@nederlandspensioenbureau-legal.nl om uw kantoor met maximaal 5 deelnemers aan te melden.

De redactie van Nederlands Pensioenbureau Legal publiceert regelmatig nieuwsberichten en columns.