Wat kunt u voor uw cliënten betekenen op pensioengebied?

Wat kunt u voor uw cliënten betekenen op pensioengebied?

De nummer 1 vraag die wij krijgen van onze klanten is: “Wat kunnen jullie voor mij betekenen op pensioengebied?” Veel accountants, adviseurs en advocaten komen namelijk op een gegeven moment in aanraking met een pensioenvraagstuk. Zonde als u zo’n vraagstuk moet laten liggen! Daar komen wij om de hoek kijken: wij streven ernaar u – tot waar u wenst – bij te scholen over pensioenen of advies en ondersteuning te bieden. Dat betekent dat wij de vraag omdraaien: wat kunt u voor uw cliënten betekenen op pensioengebied?

Wat kunt u voor uw cliënten betekenen op pensioengebied?

Afhankelijk van uw beroep heeft u op diverse manieren te maken met pensioen, wij splitsen het uit per overkoepelende functie.

Als adviseur of accountant kan uw cliënt u bijvoorbeeld benaderen met vragen over het opzetten of voortzetten van een pensioenregeling, pensioenrisico’s en hoe die te ondervangen of vragen hun werknemers te informeren over pensioen. Wilt u uw pensioenkennis uitbreiden? Bekijk ons trainingsaanbod speciaal voor u.

Advocaten of juristen betreft het een andere rol op pensioengebied. Een cliënt kan bijvoorbeeld aangeschreven zijn door een bedrijfstakpensioenfonds en met terugwerkende kracht verplicht aangesloten worden. Of er spelen bepaalde pensioenrisico’s bij een fusie tussen twee ondernemingen. Voor uw vakgebied bieden wij ook gerichte trainingen, bekijk hier ons overzicht.

Advies en ondersteuning

De term consultancy dekt de lading en is daarmee ook zodanig breed dat wij dit concept graag verduidelijken. Op alle terreinen die met pensioen te maken hebben, kunnen wij advies en ondersteuning bieden. Onze consultants zijn opgeleid in arbeidsrecht en pensioenrecht, kunnen actuariële berekeningen maken, advies geven over pensioenzaken, verder informeren over pensioenregelingen en zijn deskundig op het gebied van bedrijfstakpensioenfondsen.

Loopt u tegen een pensioenvraagstuk aan? Neem dan direct contact met ons op!

Pensioenbalie

Voor wie regelmatig te maken heeft met pensioenvraagstukken is onze Pensioenbalie interessant. Tot deze dienst behoren vier Pensioenbalie Studiedagen, waar wij u met vakdocenten op de hoogte houden van pensioen. Iedere dag bevat een gedeelte vaktechnische kennis, actualiteiten en juridische informatie. Als adviseur of advocaat kunt u zelf beslissen welke sessie(s) voor u relevant zijn. U mag eenmalig gratis kennismaken met onze Pensioenbalie Studiedagen, meld u hier direct aan. Verder ontvangt u als Pensioenbalie deelnemer handige sjablonen en modellen, behaalt u jaarlijks een aantal PE-/PO-punten met onze Pensioenbalie Studiedagen en mag u onbeperkt gebruikmaken van onze helpdesk.

Interesse in Pensioenbalie? Bekijk hier welke abonnementen wij bieden.

De redactie van Nederlands Pensioenbureau Legal publiceert regelmatig nieuwsberichten en columns.